2014. dec 04.

Decemberi események

írta: LaTi
Decemberi események

Az elmúlt hetekben, bár nem jelentkeztünk újabb bejegyzéssel, mégsem telt ez az időszak eseménytelenül a csapatunk életében. Az egyik legfontosabb, kissé keserédes változás, hogy Szilvi élete úgy alakult, hogy nem tudja folytatni velünk a versenyt, így új csapattaggal, Zórával haladunk tovább.

Közben a Y2Y szervezői csapata sem tétlenkedett, már meg is érkezett a következő feladat:

„A harmadik feladat keretében készítsetek interjút egy általatok kiválasztott szakemberrel, aki munkáján keresztül kapcsolódik ahhoz a célcsoporthoz, akiknek a megoldási tervetekkel segíteni szeretnétek”

Azt hiszem, szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen az ELTE interkulturális pszichológia és pedagógia szakán folytatott egyetemi tanulmányaink során viszonylag sokszor kerülünk kapcsolatba olyan szakemberekkel, akik napi szinten néznek szembe a társadalmi esélyegyenlőtlenség kérdéskörének dilemmáival. Mégis sokat gondolkoztunk azon, ki is legyen az a személy, akit felkérünk az interjúra. Mindenképpen arra szerettük volna használni ezt a lehetőséget, hogy a lefolytatott beszélgetés mind nekünk, mind a többi csapatnak hozzá tudjon tenni valamit a versenyéhez.

Végül Fogarasi Erzsébetre, a Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium nevelőtanárára esett a választásunk, aki annak ellenére lát el gyermekvédelmi tevékenységet is a kollégiumban, hogy a jelenlegi szabályozás alapján ehhez sem státusz, sem anyagi juttatás nem kapcsolódik. Elfoglaltságai és a rövid határidő ellenére is vállalta az interjút, ami után mindhárman úgy gondoljuk, ennél jobb döntést nem is hozhattunk volna. Erzsébet töretlen lelkesedése és szakmai elkötelezettsége nagy hatással volt ránk is. Inspirációra pedig mindig szükség van, mert segíteni, sokszor minden jó szándék ellenére sem könnyű…

„Én abban hiszek, hogy mindig lehet találni valamilyen megoldást, soha nem szoktam feladni. 24 éve dolgozom, vannak kisebb kudarcaim, de nagy kudarcokról nem tudok beszámolni. Ha nem is oldódik meg minden probléma 100 százalékosan, egy picit mindig tudok segíteni. És az, akinek segítesz, észreveszi azt a picit is.”

Hamarosan érkezik a teljes interjú is!

img_4183.JPG

Szólj hozzá